C-19 agonie...!!!

19.02.2021 12:20
Dobrý den vážení rodiče, kamarádi, kolegové, hráči,.....
 
 
chtěl bych Vás všechny nějak podpořit v této temné době, ale těch pozitivních zpráv je čím dál méně. Nemůžeme se vidět, trénovat, hrát fotbal, nebo zajít na pivko. Děti, které sedí dopoledne v jedné lavici ve škole, nemohou odpoledne společně trénovat. Nejsem epidemiolog a odborník na "červy" typu C-19, ale vnímám velké množství rozporů, protimluvů, polopravd, nebo dokonce lží. Někteří naši nejvyšší představitelé se chovají papalášsky, hrají si na elity a nadlidi, což nás všechny strašně sráží a ponižuje. Tahle post- pravdivá doba je plná paradoxů a orientovat se v tomto chaosu je téměř nemožné.
 
Otevřeně říkám, že bych si přál, aby se za nás FAČR a Národní sportovní agentura více praly, aby vaše (naše) děti mohly hrát fotbal. Tohle je prostě málo a já jako trenér mládeže necítím dostatečnou podporu a ač nechtě, se občas přistihnu, že mi dochází síly a ztrácím motivaci. Já to ale NIKDY nevzdám!!!!!
 
Vnímám i vaše dotazy, prosby, návrhy........ je mi naprosto jasné, že ti kluci a holky chtějí na hřiště a kopat do míče!!!  Jenže zřejmě již neplatí prastaré  "sportem ku zdraví".
"Zoufalí lidé, dělají zoufalé věci". Vidíme to všude kolem sebe a zvlášť v této době. I já jsem byl rozhodnutý "pustit" tréninky i přes všechny zákazy, a to na bázi dobrovolnosti a samozřejmě za určitých (podzimních) omezení. Ale sankce (nově zpřísněné) jsou extrémní a ohrozily byl náš klub i mne, resp. celou mou rodinu.
 
Momentálně povolené trénování ve dvojici je naprosto nedostačující, ale pokud se během několika týdnů omezení výrazně nezmění, budeme muset něco vymyslet. Nelegální trénování nepřipadá v úvahu, i když mne opravdu "svrbí dlaně". Jediné řešení je nyní jen domácí trénink. Moc vás prosím, udržme děti v aktivitě! Je to obrovský úkol! 
 
Jsme na jedné lodi a musíme to ještě nějaký čas vydržet. Moc se na vás všechny těším. Opravdu mi ten fotbalový úl, rozuměj hřiště plné dětí na Spartě Kolín, strašně schází..... neztrácím ale víru, že se brzy uvidíme, zahrajeme si fotbal a popovídáme si.
 
George Elliot, rok 1852: " Být poražený je často jen dočasný stav. Trvalé to je, až když se vzdáte".
 
 
Držte se přátelé, myslím na VÁS................
 
 
S pozdravem
Hony Pikner- 725 137 945
Řídící trenér kategorií U6-U15 SK Sparty Kolín, z.s.
Trenér ročníku 2012 (U9) a Fotbalové školičky