"Dnes představujeme" Filip Tichý z U19!!!

07.04.2020 13:35

Každý týden na našem webu a FB představíme vybraného hráče jednotlivé kategorie Sparty Kolín.  Zde je první ochutnávka, rozhovor s hráčem do 19ti let, Filipem Tichým, z "královské" nejstarší mládežnické kategorie. Naopak příště se podíváme do kategorie nejmladší, U6- Fotbalové školičky. 

 

 

1) Filipe popiš svou dosavadní fotbalovou kariéru

S fotbalem jsem začal v 5 letech právě v Kolíně. Ve 12 letech jsem přestoupil do Štítar, kde sem strávil čtyři sezóny. Poté, co přišla nabídka se vrátit, tak jsem neváhal. Postupem času se toto rozhodnutí ukázalo jako správné.

 

              2) V Kolíně hraješ pravého záložníka, je to tvoje pozice, nebo cítíš, že tvé místo je jinde?

Pozice pravého záložníka mi podle mě docela sedí. Od mala hraju záložníka, už ani nevim jak se na jiné pozici hraje. :-)

 

              3) Před rokem si byl de facto mimo stabilní jedenáctku a pohyboval ses na hranici druhého, třetího střídajícího. Co dle tebe situaci zlomilo?

Ano, to byla pro mě těžká sezóna, hlavně pro mou psychiku. Já měl smůlu, že sezónu před tím jsem měl dva úrazy, které mě vyřadily skoro na celou sezónu. A jelikož jsem takový, že jezdit na zápas a zahřívat lavičku mě nebaví, tak jsem na sobě začal víc makat a dost si přidávat. Nakonec se ta dřina vyplatila.

 

               4) Vynikáš slušnou  kondicí, v zimní přípravě si ukázal nejlepší fyzický fond ze všech, vynikáš vytrvalostně a rychlostně jsi taky na dobré                        úrovni. Přidáváš si, nebo ti stačí jen společné tréninky?

Každopádně se snažím si přidávat, i když je to dost náročné na čas.

 

                5) V přípravě sis poprvé zahrál za A tým, trenér Pavlík s tebou byl velmi spokojený, jak se ti to poslouchalo?

 Poslouchalo se to určitě skvěle. Vždy se snažím na hřišti nechat vše. Jsem rád že moje výkony jsou vidět.

 

                6) Jak se připravuješ teď, v době pandemie?, Najdeš si prostor i na míč?

Teď v době karantény makám jak můžu, abych pak mohl navazovat na své výkony a neměl to po návratu na hřiště tak těžké. Jsem ve spojení s naší kondiční trenérkou, která mi posílá tréninky a dost mi pomáhá. Prostor na míč se určitě najde, ať už jen třeba na zahradě nebo i na hřišti.

 

                 7)Tak a jdeme na tenký led. Jaký máte vztahy v kabině a co trenér, jaký je a co ti třeba vyčítá?

Vztahy v kabině jsou dobré. Abychom mohli hrát dobrý fotbal tak to v kabině musí fungovat. Ani nevím co mi trenér vyčítá. Většinou se plně soustředím na svůj výkon. Ale myslím že většinou dělá problém trenérovi moje zbrklost v některých situacích.

 

                 8) Díky kštici máš řadu přezdívek, ať už Garfield, kocour, Weasley, ta se mimochodem nejvíc chytla a většinou rozesměje i soupeře. Jak jí                       přijímáš, já si třeba kolikrát nemůžu vzpomenout na tvoje křestní jméno....:-)

Na přezdívku Weasley jsem zvyklí právě z mého působení ve Štítarech a docela se mi líbí. Občas jí i používám jako přezdívku na různých PC hrách.

 

                 9) Teď jsi ve věku, kdy okolní svět nabízí řadu lákadel a výkonnostní křivka jde dolů, ty to máš paradoxně naopak. Na IG jsem ale                                     zaznamenal nějakou bábovku v náručí, tak co ty a holky?

Pro mě určitě ne. Všechno je to v hlavě. Jde o to jaké ten fotbalista má priority, jestli něco chce dokázat nebo nechce. A co se týká holek, tak momentálně mám přítelkyni, což je pro mě taky velký plus.

 

                 10) Na závěr, nějaké tvoje nejbližší plány do budoucna?

Tak v osobním životě jsou  nejbližší plány odmaturovat a najít si práci tak, abych mohl hrát fotbal. Ve fotbale to je pokusit se poprat o místo v A-týmu.

 

Filipe, díky za rozhovor a ať se ti daří. Michal Pluhař - trenér U19