FŠ: první turnaj kluků r.2010!!!

20.06.2016 17:28

Chlapci, kteří momentálně opouštějí Fotbalovou školičku si zahráli první turnaj svého života!!!

19.6.2016, turnaj 2010, Radim

Velké nadšení a srdce bojovníků jaké nepřinesou žádné fotbalové chrámy pro tisíce lidí,  to bylo k vidění v Radimi.
Na místním fotbalovém hřišti  si to rozdal fotbalový potěr a vůbec poprvé v životě se do fotbalových dresů navlékla i skupinka dětí z našeho FK.
Děti s ročníkem narození 2010, pětiletí a šestiletí špunti,  jenž nyní opouští fotbalovou školičku.
Jelikož jsem s dětmi absolvoval zatím jen drobnou porci tréninků,  musím poděkovat za skvělou práci kolegovi Tomáši Trnkovi,  který formou her tyhle malé borce připravil tak,  že jejich vstup na zelený pažit byl doslova kouzelný.
Jestli si někdo z nás dokázal představit způsob,  jakým se budou kluci prezentovat,  tak mu srdečně gratuluji,  já byl totiž naprosto uchvácený bojovností a chutí do hry.
Těžko říct jestli se v některém z týmů objevil nový Messi či Ronaldo, ale zápal do hry měl každý z účastníků určitě větší. Naprostá pohoda, která vládla na hřišti, těžce korespondovala s děním za lajnou. Neúnavní rodiče a prarodiče,  tedy ti největší fanoušci malých borců,  kteří očima tlačili každý míč do sítě soupeře a s euforickým potleskem a křepčením při vstřelené brance, kterým několikrát až komicky znehybnili tělíčko střelce,  který se pak nechápavě rozhlížel po ochozech,  co že tak výjimečného udělal, vždyť přeci dát gól je tak snadné.
Z našeho týmu mám obrovskou radost,  někdo z kluků může být na tréninku dominantní, ale na hřišti se zatím úplně necítil,  spousta dětí mi naopak vyrazila dech z opačného důvodu.
Každý z kluků udělal první významný krok do světa fotbalu a já se těším, až si znovu plácneme na znamení skvělého výkonu.
Jak píšu hned na začátku,  kluci mají výjimečné srdce bojovníků,  když se nestane nic mimořádného,  máme před sebou pět společných let,  kdy k tomu přidáme postupně trénink individuálních schopností,  kreativitu a následně se naučíme hrát jako tým.
Tohle všechno se dá naučit, ale tyhle srdce jim musí zůstat.
Moc klukům přeji krásný prázdniny,  těm, co jdou po prázdninách poprvé do školy, ať jsou úspěšní a škola je baví a těm,  co ještě rok zůstávají ve školce, bezstarostný rok. Michal Pluhař