U10: skvělý úspěch na Planeo Cupu 2022 v Uničově!!!

17.05.2022 08:27
Parádní hrou se prezentovali kluci z U10 na finálovém turnaji Planeo Cup 2022 (ex. Ondrášovka cup, Pohár mládeže):
 
Sestava: Kožíšek, Blecha, Hošek, Chlumksý, Kopecký, Krajíček, Skořepa, Šitych, Tuláček.
 
Základní skupina:
SK Sparta Kolín - FC Žďas Žďár nad Sázavou     2:0 (Hošek 2x)
SK Sparta Kolín - FC Kuřim     1:2 (Chlumský)
SK Sparta Kolín - 1.FC Slovácko     1:2 (Blecha)
SK Sparta Kolín - FK Neratovice-Byškovice     1:3 (Krajíček)
SK Sparta Kolín - FK Pardubice     2:1 (Hošek 2x)
 
Stříbrná skupina o 9-16.místo:
SK Sparta Kolín - SK Uničov     4:1 (Kopecký 2x, Blecha, Krajíček)
SK Sparta Kolín - FC Sparta Brno     3:2 (Kopecký, Chlumksý, Krajíček)
SK Sparta Kolín - FC Zbrojovka Brno     3:0 (Kopecký, Krajíček, Šitych)
SK Sparta Kolín - FC Baník Ostrava     2:3 (Blecha, Hošek)
SK Sparta Kolín - Slezská FC Opava     6:2 (Hošek 2x, Tuláček, Chlumský, Kopecký, Šitych)
SK Sparta Kolín - FK Baník Sokolov     5:1 (Šitych 2x, Kopecký, Hošek, Chlumský)
 
Nejlepší fanuškovský kotel Planea Cupu 2022 byl vyhlášen..........kotel SK Sparty Kolín!!!!!!!!!!!!!! Kólíne, Kólíne, stojíš v pěkné róvině...pecka, poděkování, jste NEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Planeo Cup není obyčejným turnajem....ze stovek přihlášených týmů se přes letní a podzimní předkola a kvalifikace dostane do finálového, dvoudenního turnaje pouhých 24 top týmů z celé České republiky. Všichni jsme si byli vědomi a s pokorou si uvědomovali fakt, že dostat se do velkého finále je samo o sobě obrovským úspěchem. To, co by bylo navíc, by bylo příjemným bonusem, ale rozhodně jsme nejeli přes 200km jen na nějaký výlet a chtěli jsme bojovat o každý míč a píď hřiště. Zde nenajdete slabého soupeře.....
Základní skupinu jsme začali ve velkém stylu proti fyzicky i fotbalově vyspělému Žďáru (celkově 4.místo). Aktivní, celoplošná a nebojácná hra dělala soupeři velké problémy a kluci podali neskutečný výkon. Jak praví klasik, "Hlavně nepřepálit začátek" a hned bohužel přišlo "temnější" období.  I když jsme v zápáse s FC Kuřim po herní stránce dominovali, nebyli jsme schopni najít klíč na destruktivní hru soupeře plnou nákopů, skluzů a neustálého přerušování a když už jsme překonali i brankaře, zazvonilo břevno. Se Slováckem  (celkově 3.místo) to byla oboustranně velká jízda. Utkání se odehrálo v extrémně vysokém tempu a možná právě i proto to nebylo pro oko fanouška až tak atraktivní, protože bylo hodně soubojové a neustále se hrálo (oboustranně) pod neuvěřitelným časo-prostorovým tlakem. Měli jsme více zakončených akcí, ale opět 2x břevno a 1x trefená tyč. Hromada smůly. Jediný zápas, ve kterém podali kluci vyloženě špatný výkon byl s kamarády z Neratovic, se kterými se potkávám často a nemáme s nimi větší problém. A znova zvonila konstrukce. Základní skupinu jsme zakončili povedeným výkonem s Pardubicemi. Celkově po herní stránce to nebylo špatné a nebýt pokaženého zápasu s Nera a neskutečného počtu trefených tyček a břeven, tak jsme si tu Zlatou skupinu mohli klidně zahrát. Ještě teď nám zvoní v uších. To štěstí opravdu scházelo. Výsledkem tedy byla Stříbrná skupina a boj o 9-16. místo. Vypíchnout ještě musím 100% výkon Hóši a Chlůmy.
Sobotní "klid", to byl klid před nedělní fotbalovou bouří. To co předváděli kluci ve všech zápasech je těžko popsatelné.... fičák. Tohle prostě musíte vidět!!! Jen stěží můžeme naším koníkům něco vytknout. Neskutečná aktivita, absolutní vyvážení mezi individuálním řešením a tím kombinačním, krásné góly, vysoké herní sebevědomí, kreativita, ale zároveň i tolik potřebná přímočarost, rychlost a dynamika. Soupeře jsme přehrávali a předváděli krásný fotbal. Emoce s námi šily a běhal mráz po zádech, protože tohle byl koncert a svátek fotbalu a přesně tohle po našich hráčích chceme a jak vidíte, oni to UMÍ!!!! Další zážitek, na který nikdy nezapomeneme a pochvala pro celý tým!!! Jedinou kaňkou byl výkon rozhočího v utkání s Baníkem Ostrava, kdy rozhodoval nespravedlivě, nevyváženě a vymyslel si i penaltu. Tohle by se nemělo stávat. Nicméně, SK Sparta Kolín U10 je v TOP 10!!!!!!!!!!!!
 
Speciální kapitolou byla podpora našich fanoušků, kteří byli po zásluze vyhlášeni  "Nejlepším fanouškovským kotlem". Opravdu tento kotel vřel celé dva dny a podporoval náš tým i v těžších chvílích, kdy to kluci tolik potřebovali. Takže děkujeme všem babičkám, dědečkům, rodičům, bráchům, ségrám, bratrancům, sestřenicím (i doma u přímých přenosů) a dalším, kteří fandili a podporovali náš tým do roztrhání těla. I pro vás to bylo velmi náročné. To co kluci dokázali, je i vaše práce!!!!!! DĚKUJEME!!!!! A teď tu naši...."Kólíne, Kólíne......"
 
Děkujeme všem hráčům SK Sparty Kolín z.s. za vzornou reprezentaci našeho klubu i města, děkuji celému realizačnímu týmu, děkujeme za podporu a servis rodičům a fanouškům, děkujeme sponzorům!!!!!!!!!!!
 
Za realizační tým Sparty Kolín U10 (r.2012)
Hony Pikner- trenér
Kryštof "Kuky" Pikner- asistent
Tomáš "Vorlík" Vorlíček- asistent
Jana Mádrová- vedoucí týmu
Jana Baldová- kompenzační cvičení
Markéta Hartmanová- atletický trenér
 
Pořadí: 1) FC Slovan Liberec  2) SK Sigma Olomouc  3) 1.FC Slovácko  4) FC Žďas Žďár nad Sázavou  5) TJ Viktoria Vestec  6) CA Bohemians Praha  7) FK Mladá Boleslav  8) JFA České Budějovice  9) FC Sparta Brno 10) SK Sparta Kolín  11) Slezský FC Opava  12) FK Neratovice-Byškovice  13) SK Uničov  14) FC Zbrojovka Brno  15) FK Baník Sokolov  16) FC Baník Ostrava  17) AC Sparta Praha  18) FK Pardubice  19) Football Talent Academy Praha  20) FC Kuřim  21) FC MAS Táborsko  22) RMSK Cidlina Nový Bydžov  23) ABC Braník  24) TJ Sokol Těšany.