U11: 7. místo na finálovém turnaji Planeo Cup!!!

09.05.2023 20:32

6-7.5.2023, Planeo Cup- finálový turnaj Benešov

á 20 min., 5+1
 
Sestava: Kožíšek, Blecha, Břichnáč, Dankanych, Hošek, Chlumský, Kopecký, Krajíček, Skořepa, Šitch, Tuláček.
 
Základní skupina:
SK Sparta Kolín - FK Chlumec nad Cidlinou     4:0 (Šitych, Kopecký, Hošek, Chlumský)    
SK Sparta Kolín - FC Zbrojovka Brno    1:5 (Hošek)
SK Sparta Kolín - FC Slovan Liberec     1:1 (Dankanych)
SK Sparta Kolín - FC Kuřim     5:0 (Chlumský, Šitych, Hošek, Krajíček, Blecha)
SK Sparta Kolín - FK Baník Sokolov     5:1 (Krajíček, Dankanych, Hošek, Chlumský, Tuláček)
 
Zlatá skupina o 1-8.místo:
SK Sparta Kolín - 1.FK Příbram     0:0
SK Sparta Kolín - AC Sparta Praha     0:3
SK Sparta Kolín - SK Sigma Olomouc     0:1
SK Sparta Kolín - FC Slovácko     0:4
SK Sparta Kolín - Bohemians 1905     3:1 (Hošek, Chlumský, Kopecký)
SK Sparta Kolín - FC Sparta Brno     3:1 (Hošek 2x, Chlumský)
 
V Benešově se po roce opět sešla fotbalová smetánka z celé republiky na finálovém turnaji Planeo Cupu a my jsme opět mohli být u toho. 4x jsme se zúčastnili kvalifikací na Ondrášovku Cup/Planeo Cup a 4x jsme vybojovali účast na velkém, dvoudenním finále (1x nám ho sebral Covid). 
Do prvního zápasu základní skupiny jsme vstoupili velmi aktivní a přesnou hrou, ale hned následující utkání s výborně hrající Zbrojovkou jsme naopak pokazili. Spousta chyb, nedůraz v soubojích, nedostatek pohybu. Zbrojovce jsme to opravdu ulehčili. Navíc všechny střely soupeře končily (nechytatelně) v síti, takže i lekce z efektivity. Celý tento zápas se mohl odvíjet úplně jinak, kdybychom hned na začátku proměnili dvě velké šance. S obhájcem titulu z minulého roku Libercem jsme hráli po 14 dnech a byl to opět přetěžký mač, se stejným výsledkem jako na turnaji ve Františkových Lázních. Hlavně začátek patřil týmu ze severu. Kuřim i Baník Sokolov jsme přehráli a nervózně čekali na výsledek zápasu Chlumec - Liberec. Při rovnosti bodů s Libercem rozhodoval počet vstřelených branek. Liberec 14, Sparta Kolín 16. Sen o Zlaté skupině se nám po letech splnil!!! Zbrojovka naší skupinu vyhrála a my jdeme z druhého místa do nedělních bojů o 1-8. místo. Obrovská radost, slzy, děkovačka kotli, oslavy mohly propuknout.... :-)
 
Neděli jsme zahájili skvělým výkonem proti Příbrami. Mělo to pouze jedno negativum- nedali jsme gól, což byla opravdu velká škoda. Byli jsme fotbalovější a předvedli výborný fotbal. Tři body jsme si zasloužili a byla to pro nás jednoznačná ztráta. Na Spartu jsme tentokrát neměli. Soupeř hrál precizně, v rychlosti, dával krásné branky a zaslouženě vyhrál. Se Sigmou to byla velká bitva. Skvěle fyzicky a kondičně vybavený tým nás dostal od první minuty pod tlak a my jen stěží odolávali. Jenže postupem času se začala karta obracet a naopak mi převzali aktivitu. Je jen škoda, že si Sigma pomáhala velkým množství dlouhých nákopů z vlastního pokutového území. Takto kvalitní tým to myslím nemá zapotřebí. Podobně jako Sparta nás přehrálo Slovácko. Byl to pořádný fičák a my byli všude druzí. Po výprasku se Slováckem jsme my naopak od první sekundy vlétli na Bohemku. Byla to velká jízda. Zápas se odehrál ve vysokém tempu a kluci zápas odpracovali na jedničku. Neskutečný výkon! Sparta Brno celý turnaj vyhrála a my jsme byli jediní, kdo tento výborný tým na Planeu porazil. Byl to další rychlozápas, vysoká intenzita, těžké souboje, tvrdá, ale férová bitva jak má být. Nikdo se nemohl nudit, skvělá podívaná a velká pochvala našich kluků od kolegů- trenérů z Moravy.
 
Chtěl bych poděkovat celému týmu za předvedené výkony. I když jsme někdy soupeři nestačili, většinu zápasů jsme herně zvládli, což je při úrovni finálového turnaje naprosto skvělé. Musím vypíchnout výkony čtyřech kluků, kteří tvořili pevnou kostru našeho týmu.....David "Chlůma" Chlumský, David "Hóša" Hošek, Petr "Skóřa" Skořepa a fantasticky chytající a rozehrávající  Adam "Kóža" Kožíšek. Klobouček smekáme ale před všemi !!!!!! Jsme na vás neskutečně hrdí...........
 
Všichni chceme vyhrávat, dávat góly a užít si pocit z vítězství, ale ne za každou cenu. Stále musíme mít na mysli, že jsme v kategorii přípravek. Nikdy se nesnížíme k účelové hře, nakopávání, zdržování nebo podobným nešvarům, které vidíme dnes a denně ve velkém fotbalu a bohužel dost často i v tom "malém". Tohle nemá místo v naší kategorii!!! Kluci ví, co od nich požadujeme a je jasné, že to není jednoduchá cesta. Dostalo se nám řady pochval za styl a způsob naší hry, za to, že chceme hrát fotbal, ať už od "menších" týmů nebo třeba od pana Suchopárka, trenéra reprezentace U20, kolegů ze Slavie U11 a dalších. Děkujeme vám vážení kolegové!!! Budeme se i nadále držet vytyčeného směru, protože věříme, že je to to NEJ při výchově malých fotbalistů.
 
Kotel Sparty Kolín byl opět neskutečný. Takový rambajs na Planeu prostě nikdo nedělal. Nepotřebovali jste k tomu žádnou výkonnou aparaturu a poctivě jste si to odfandili. Měli jsme i problém se střídáním, protože nás kluci přes obrovský hluk neslyšeli :-), ale tak to má být. Poprvé v historii Planeo Cupu se stalo, že 2x po sobě vyhrál fanouškovskou soutěž kotel stejného týmu!!!! Co za rok? Vítej zlatý hattricku??? Slibuji, že uděláme všechno proto, abychom se opět kvalifikovali do finálového turnaje, ale počítejme s tím, že to bude těžší, než kdykoliv v minulosti. Nejsme žádným výběrovým týmem, pracujeme s kluky, kteří z 90% prošli nábory a Fotbalovou školičkou Sparty Kolín. Tři hráči našeho týmu jsou o rok mladší. O to více si vážíme toho, co tihle kluci dokázali a věřím, že ještě dokáží...............ještě jednou děkuji všem za podporu, za další krásný fotbalový zážitek a splněný sen- byla to prostě PECKA!!!!!
 
Za realizační tým SK Sparta Kolín U11 (2012):
Hony Pikner- trenér
Jana Mádrová- vedoucí týmu
Kryštof Pikner- asistent trenéra
Tomáš Vorlíček- asistent trenéra
 
Pořadí: 1) FC Sparta Brno 16b   2) FC Zbrojovka Brno 15b   3) 1.FK Příbram 11b   4) SK Sigma Olomouc 10b    5) FC Slovácko 10b  6) AC Sparta Praha 7b   7) SK SPARTA KOLÍN 7b  8) Bohemians 1905 3b  9) SK Slavia Praha  10) SK Roudnice nad Labem  11) FC Slovan Liberec  12) FC Hradec Králové  13) TJ Viktoria Vestec  14) 1.FC Poruba  15) FC Zlín  16) FC Chlumec nad Cidlinou  17) MFK Nové Město nad Metují  18) FC Baník Ostrava  19) FC Ivančice  20) SK Dynamo České Budějovice  21) FC Kuřim  22) FC Tempo Praha  23) FC Písek  24) FC Baník Sokolov.